OCHELARI PENTRU
CONDUS

Indiferent daca sunteti purtator de ochelari de vedere sau nu.

01

Lentile fotocromatice

Care se inchid/deschid in prezenta razelor UV - ne protejeaza impotriva razelor UV dar nu si impotriva stralucirii datorate reflexiilor diverse

02

Lentile colorate

Sunt colorate permanent (si in incinte) - ne protejeaza impotriva razelor UV dar nu si impotriva stralucirii datorate reflexiilor diverse

03

Lentile polarizate

Ne protejeaza impotriva razelor UV dar si impotriva stralucirii datorate reflexiilor diverse

Tu vezi bine când șofezi?

O vedere bună în timpul condusului este foarte importantă pentru orice șofer, indiferent de condițiile de luminozitate, iar aceasta depinde de mai mulţi factori. Cercetările multiple arată că reflexiile deranjante pot reduce acuitatea vizuală a şoferului cu până la 30%, motiv pentru care este foarte important ca acestea să fie eliminate.

63% dintre șoferi se tem că vor fi orbiți atunci când șofează noaptea. Peste 300,000 de accidente în trafic sunt cauzate la nivelul Uniunii Europene în fiecare an ca urmare a vederii slabe. 7 din 10 șoferi seniori, care conduc fără ochelari acum, nu ar trece un test al vederii.

Cum ne alegem corect ochelarii de condus?

Pe timp de zi avem nevoie sa ne protejam ochii de lumina puternica directa si de stralucirea reflexiilor diferitelor suprafete (carosabil, geamuri s.a.). Recomandate sunt lentilele colorate (impotriva luminii directe) sau lentilele polarizante (antireflex).

Pe timp de noapte avem nevoie de toata lumina disponibila pentru a vedea mai bine si sa eliminam stralucirile ce apar datorita farurilor masinilor care circula din sens opus (in special xenoanele puternice ) sau de la iluminatul stradal cand circulam prin oras.

De unde știti daca aveti nevoie de ochelari de condus?

Dacă aveți dificultăți de vedere în timpul condusului, este important să consultați un specialist în îngrijirea vederii sau un oftalmolog. Apoi, este foarte important sa alegeti lentilele potrivite ochilor dvs.

Optometristii Clarfon va ajuta in alegerea lentilelor adaptate ochilor dvs.

Cele mai bune lentile sunt cele produse individual pentru ochiul respectiv. Atunci când suntem la volan, este foarte important să avem vedere clară și să aproximăm corect distanțele. Lentilele trebuie să ne ofere libertate de mișcare a ochiului, să ofere vedere ascuțită la distanță dar în același timp să poți vedea fără restricții bordul, instrumentarul de bord și oglinzile retrovizoare.

Va asteptam sa discutam despre asta!

Cum facem sa gasim solutia perfecta, cum le putem impaca pe toate?

Cum facem sa gasim solutia perfecta, cum le putem impaca pe toate?

Nu se poate ca lentilele tale sa fie in acelasi timp si colorate/polarizante, dar si incolore. Singurul care nu ne creeaza dileme este tratamentul antireflex, care este necesar in ambele faze.

Lentilele colorate pot avea diferite grade de absorbtie a luminii, dar nu sunt obligatoriu polarizante. In schimb, lentilele polarizante sunt intotdeauna colorate.

O solutie perfecta ar putea fi o rama cu clip on magnetic polarizant

Deci, cand conduci ziua si e soare afara, pui clip-on-ul si conduci linistit pentru ca ai lentilele speciale de condus montate pe rama principala, iar lentilele colorate polarizante sunt aplicate peste.

O varianta performanta – pentru condus pe timp de zi si noapte

O rama obisnuita pe care se monteaza lentile speciale pentru condus cum ar fi gama En Route de la Hoya, EyeDrive de la Essilor, Road de la Rodenstock. Atentie: Acestea nu sunt colorate.